Stranice
RssFacebook
Kategorije

Objavljeno 28. prosinca 2020. | Aktivni u zajednici, Novosti

Aktivni u zajednici 2020 rezultati

Program ‘Aktivni u zajednici 2020’

Usprkos brojnim poteškoćama koje su nas zadesile u 2020., program ‘Aktivni u zajednici’ i ove godine je ispunio svoju osnovnu svrhu i misiju, a to je pozitivno usmjeravanje i povećavanje svekolikog kapitala u našim mjestima i gradovima. Prije svega, to znači da smo zajedno sa našim dragim udrugama suradnicima uspješno prelazili prepreke, pomagali onima u potrebi, smišljali nove načinje povezivanja ljudskih bića u zajednici te naposljetku, proveli i niz zanimljivih akcija i događanja. Stari i novi izazovi čekaju nas i u 2021. kada ćemo se opet imati priliku družiti i raditi u novoj rundi programa AUZ.

AUZ 2020, Izdvojene akcije i kampanje:

Udruga mladih ‘Hrast’

Mladi iz garešničkog naselja Hrastovac već na početku pandemije uočili su potrebe svoje zajednice te su odlučili nešto napraviti po tom pitanju. U organiziranoj humanitarnoj akciji obavljali su košnju svih javnih zelenih površina svog naselja te su kontinuirano uređivali okućnice starijih i nemoćnih ljudi.

Udruga ‘Uz tebe sam’

Udrugu ‘Uz tebe sam’ COVID pandemija je posebno snažno pogodila, budući da nisu mogli pružati redovne usluge i biti u izravnom kontakt sa svojim članovima, djecom i mladima s posebnim potrebama. Iz tog izazova nastala je ideja za kampanju pod nazivom ‘Čitam i uz tebe sam’, u sklopu koje su u trajanju od mjesec dana djelatnici, volonteri i ostali prijatelji udruge radili kratke snimke dječjih priča i pjesama te ih postavljali na društvene mreže udruge.  Priče i pjesme su digitalnim putem dolazile do djece te ih uveseljavale u jeku karantene, a zajednicu obogatile za još jedno zajedničko iskustvo.

Udruga mladih V.U.K.

Neki su pokazali tokom pandemije kako se uz vrhunsku organizaciju i ustrajnost ne treba odreći svih aktivnost nego ih samo preoblikovati u skladu s trenutnim potrebama. Mladi iz Varaždina s kojima smo započeli suradnju još u 2019. uspjeli su održati svoj ljetni festival za mlade ‘Hladoveena’ uz pridržavanje svih mjera i bez iti jednog incidenta. Na taj način bili su i ove godine mladima sigurno utočište za druženje, zabavu i učenje.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *