Stranice
RssFacebook
Kategorije

Objavljeno 02. veljače 2021. | Filantropija, Novosti

Bojanka “Oboji za bolje sutra” uskoro dostupna za svu djecu diljem Hrvatske

Bojanka “Oboji za bolje sutra” uskoro dostupna za svu djecu diljem Hrvatske

Dječak i djevojčica kao pravi super junaci lebde iznad planeta i gledaju prema njemu (planet zemlja na sebi ima znak DANGER/COVID). Pitaju se: Kako učiniti ovaj svijet boljim, sretnijim i sigurnijim mjestom? Što sve moramo napraviti kako bi se u budućnosti zaštitili od virusa i ostalih katastrofa?

Sretni smo što možemo s vama podijeliti da će bojanka „Oboji za bolje sutra“, koju smo izrađivali u suradnji s osnovnoškolcima iz Bjelovarsko-bilogorske županije, uskoro biti dostupna u sedam osnovnih škola na području županije, kao i u digitalnom formatu za svu osnovnoškolsku djecu diljem Hrvatske.

Bojanka je primarno usmjerena educiranju djece o važnosti mjera kojih se trebaju pridržavati u doba pandemije COVID 19, ali također promiče među djecom kritičko promišljanje, solidarnost, očuvanje okoliša te zdravu prehranu kao vrijednosti i prakse koje trebaju slijediti za održivo i bolje sutra.

Važni ciljevi održivog razvoja koji su tema bojanke su:

  • Osigurati kvalitetno obrazovanje za svu djecu
  • Osigurati i promovirati zdrav život svih ljudi
  • Učiniti naše gradove i sela boljim i sigurnijim mjestima za život

Posebnost ove bojanke čine prekrasni radovi učenika osnovnih škola iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Tako osim crteža na aktualnu temu COVID-a 19, bojanku krase i originalne pjesmice te tekstovi. Bojanka je edukativno-zabavnog karaktera, šalje važne poruke s naglaskom na sigurnost cijele zajednice.

Bojanka je financirana od strane zaklade C. S. Mott u sklopu programa »Globalni izazovi, lokalna rješenja« kojeg provodi Akademija za razvoj filantropije u Poljskoj.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *