Stranice
RssFacebook
Kategorije

Objavljeno 15. travnja 2021. | Novosti

Godišnji izvještaj 2020

Godišnji izvještaj zaklade Zamah za godinu 2020.

Punih 15 godina smo s Vama!

Promičemo filantropiju, uvodimo nove održive prakse razvoja u zajednicama te kroz edukaciju, savjetovanja i financijski podupiremo organizacije i lokalne inicijative u zajednicama diljem Središnje Hrvatske.

2020. godina bila je izazovna godina za sve nas pa tako i za civilno društvo. Zbog okolnosti izazvanih virusom COVID-19, više od 2 mjeseca organizacije civilnoga društva bile su primorane na rad od kuće, nisu imale direktan kontakt sa svojim korisnicima te nisu mogle i još dugo neće moći na normalan način provoditi sve svoje važne aktivnosti. Da bismo uspješno nastavili unaprjeđivati zajednice u kojima djelujemo, trebali smo se prilagoditi, usvojiti nove načine rada i ponašanja.

Unatoč brojnim poteškoćama, nastavili smo i dalje pružati podršku zajednicama novim načinima komunikacije te pravilima organiziranja i djelovanja, uz naglasak na kreativnost i inovativnost kako bismo što bolje odgovorili na njihove potrebe.

Proveli smo niz programa i aktivnosti, upoznali brojne organizacije s korištenjem novih digitalnih alata, pružili podršku u izradi plana za pametno vođenje društvenih mreža te u organizaciji različitih kulturnih i zabavnih događanja. Obilježili smo Tjedan filantropije, sudjelovali u izradi brojnih akcija i kampanja, a godinu smo priveli kraju finatropskim i volonterskim djelovanjem u humanitarnim akcijama na potresom pogođenom području.

I dalje, pružamo podršku inicijativama građana, promičemo zapostavljene i ruralne krajeve Republike Hrvatske, te potičemo volonterske aktivnosti članova malih zajednica. Ukratko, slijedimo svoju misiju te nastavljamo sa svim aktivnostima koje će s vremenom doprinijeti tomu da živimo u jednom zdravijem, otvorenijem i uspješnijem društvu.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *