Stranice
RssFacebook
Kategorije

Objavljeno 19. prosinca 2013. | Novosti

Izabrali smo dobrotvorku godine!

vesna-zucalo-01

Nakon mjesec dana internetskog glasovanja za ovogodišnju dobitnicu nagrada ‘Josipa Vancaš – dobrotvorka godine’ izabrana je Dubrovkinja Vesna Zucalo, koja je pokrenula Facebook stranicu Pomoć za Dubrovčane, putem koje prikuplja pomoć za sugrađane kojima je to potrebno. Veselim i zaraznim osmijehom potaknula je brojne sugrađane, prijatelje i poznanike na djelovanje i pomoć. Vesna ih sve animira, prikuplja pomoć, razvozi i organizira, neumorno i s golemim i zaraznim entuzijazmom.  Njezine su akcije hvalevrijedne, njezin doprinos velik, a njezino dobročinstvo zaslužuje pohvalu i podršku.

Pohvalu i podršku zaslužilo je i ostalih petnaest ovogodišnjih kandidatkinja, ‘žena rijetke vrijednosti’ poput Josipe Vancaš, ‘ilirske mamice’ po kojoj je nagrada dobila ime. Većina njih ne dobiva pohvalu, osobito ne javnu, ne smiješe nam se s naslovnica, ne gostuju u medijima. A svakodnevno čine dobra djela, u različitim područjima – volontiraju u brojnim udrugama, pomažu siromašnima, beskućnicima, osobama s posebnim potrebama, zauzimaju se za rješavanje problema u svojim zajednicama, potiču okolinu na dobrotvorstvo, humanost, dobrotu… .  Na svečanosti dodjele nagrade u muzeju Mimara svima su im dodijeljena priznanja, zahvalnice i pokloni sponzora.

Zaklada Zamah ovom nagradom, ustanovljenom 2011. godine, želi podržati ženski doprinos razvoju filantropije, a primjeri kandidatkinja – kojih smo od 2011. do danas javnosti predstavili čak 33 – mogu postati inspiracija i poticaj svakome od nas i cijelom društvu.

Od srca zahvaljujemo svim sponzorima: Badelu 1862, tiskari Feroproms, Frizerskom salonu DMD, Centru za relaksaciju Oraveda, Momentum studiju, Jasminki Mitrić, Željki Stanić, Domenicu Gonziju, Profilu, Nikelu, Mens Sani, udruzi Krijesnica, Sparta Gymu, Amika centrima, MIT dizajn studiju, Orgo Forumu i svim privatnim podupirateljima Zaklade.

Veliko hvala zaslužile su i naše volonterke Beti, Hana, Ksenija i Tea te volonter koji želi ostati anoniman.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *