Stranice
RssFacebook
Kategorije

Objavljeno 21. rujna 2020. | Novosti

Poziv na suradnju u projektu

„Community Safe Space/ Solutions for Children and Youth in New Social Circumstances“

„Sigurni prostor u zajednici / Rješenja za djecu i mlade u novim društvenim okolnostima“

Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah poziva udruge mladih i udruge koje rade s mladima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije da nam se jave ukoliko se prepoznaju  o ovom dopisu

Imajući u vidu novu strategiju za mlade Bjelovarsko-bilogorske županije i novo-nastale okolnosti zbog pandemije izazvane virusom COVID-19, Zaklada Zamah u sklopu projekta„ Sigurni prostor u zajednici / Rješenja za djecu i mlade u novim društvenim okolnostima“  je spremna ponuditi suradnju jednom odabranom udrugom mladih ili udrugom koja radi s mladima na unapređenju kvalitete življenja i rješavanju njihovih problema u zajednici. Poseban naglasak biti će na jačanje organizacijskih kapaciteta udruge i njezinih članova, jačanje liderskih potencijala članova udruge te na učenju novih načina i oblika rada u zajednici. Jedna od novosti svakako su aktivnosti povezane s  COVID-19 (usvajanje novih ponašanja, organizacija događanja na otvorenome, uključivanje dionika u zajednici, adaptacija prostora udruge za organizaciju aktivnosti tokom čitave godine itd.).

Ovim putem pozivamo udruge, koje su spremne zajedno s nama kroz 6 mjeseci učiti,  raditi na aktivnom poboljšanju i unaprjeđenju udruge te obogaćivanju društvenog života svoje zajednice da se uključe.

Jedan od prioriteta u projektu je izgradnja i/ili preuređenje dijela vanjskog prostora udruge (izgradnja nadstrešnice ili sličnog objekta koji će mladima služiti za različite vanjske aktivnosti).

U tu svrhu zainteresirana udruga  treba imati  potencijal koji se odnosi na izgradnju/adaptaciju dijela vanjskog prostora. Za tu aktivnost su i osigurana sredstva u sklopu projekta.

Osnovni kriteriji za sudjelovanje su:

  • Vanjski prostor/dvorište udruge sa potencijalom za dogradnju, na primjer nadstrešnice
  • Uređeno pravno-imovinsko stanje vanjskog prostora koji pripada ili je dan na korištenje udruzi
  • stabilno i aktivno članstvo udruge
  • broj članova udruga ne maji od 15
  • da je udruga registrirana najmanje 1 godinu

Sudjelovanje u projektu „Sigurni prostor u zajednici / Rješenja za djecu i mlade u novim društvenim okolnostima““ provodi se u sklopu programa Global Challenges Local Solutions financiranog od strane Academy for the Development of Philanthropy in Poland. Ukupno trajanje projekta je 6 mjeseci (od listopada 2020. do ožujka 2021.)

Zainteresirane organizacije mogu se prijaviti ispunjavanjem obrasca „Iskaz interesa“ i slanjem na elektroničku poštu Zaklade Zamah: zamah@zamah.hr. Nakon obrade vaših ispunjenih obrazaca Zaklada Zamah će odabrati jednu organizaciju s kojom će raditi te ćete o tome biti na vrijeme obaviješteni.

ISKAZ INTERESA ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU

 

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *