Stranice
RssFacebook
Kategorije

Objavljeno 01. listopada 2010. | Novosti

PP-1 “NAŠ DOPRINOS ZAJEDNICI” – građanske inicijative

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva zaključila je sa Zakladom Zamah dana 1. lipnja 2007. godine Sporazum o suradnji na provedbi decentraliziranog modela dodjele financijskih potpora za provođenje građanskih inicijativa na regionalnoj razini, odnosno za područje sljedećih županija: Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Sisačko-moslavačka županija, Karlovačka županija, Krapinsko-zagorska županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija i Koprivničko- križevačka županija

Više o programu potražite na dnu ovog članka.

……………………………………………………………………………………………………………

Program osnivanja “Fonda za ruralni razvoj Sisačko-moslavačke županije”

Zaklada ZAMAH je na području Sisačko-moslavačke županije pokrenula program osnivanja Fonda za ruralni razvoj Sisačko-moslavačke županije (FRRSMŽ). Kroz savjetovanja sa predstavnicima lokalne i regionalne samouprave uočeni su neki od prioriteta u Županiji, te su uspješno razrađeni ciljevi prema kojima će Program biti usmjeren.
U svrhu što transparetnijeg djelovanja i sudjelovanja članova zajednice Zaklada Zamah je osnovala Zakladni odbor Sisačko-moslavačke županije. Svrha ovog tjela od 11 članova/ica kojeg čine predstavnici/e različitih dionika iz zajednica županije je predstavljati program u županiji, sudjelovati u njegovom kreiranju, te donositi preporuke za daljnje napredovanje programa.

Za ovu godinu Program financijski treba podržati jačanje Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) na području Županije. Kao odgovor porastu nezaposlenosti, ovaj organizacijski oblik prepoznat je kao jedan od kvalitetnijih rješenja za samozapošljavanje i lokalni razvoj.
Zaklada ZAMAH je izrazila spremnost da Fond unese 50.000,00 kuna inicijalnih sredstava. Prema predloženom modelu, predviđeno je da jedinica lokalne samouprave, koja ima status grada u Fond uplati iznos od 10.000,00 kn, a one koje imaju status općine 7.000,00 kn.
Zaklada će osigurati izradu te provedbu Natječaja kao i pružiti potrebne podršku i pomoć budućim korisnicima sredstava tijekom provedbe projekta.
U svrhu transparentnog reguliranja djelovanja i obveza Fonda gradovi i općine na području Županije koji će sudjelovati u Programu potpisat će Sporazumi o međusobnoj suradnji sa Zakladom ZAMAH. Raspisivanje Natječaja za dodjelu sredstva iz Fonda planira se za svibanj 2010. godine.

……………………………………………………………………………………………………………

NATJEČAJ “NAŠ DOPRINOS ZAJEDNICI”

Datum objave Programsko područje Rok prijave
01.10. 2010. Naš doprinos zajednici 31.10.2010.

NATJEČAJ

 • Tekst natječaja (PDF)

DOKUMENTI ZA PRIJAVU

 • Upute za prijavu
  – Upute za prijavu (PDF)
 • Obrasci
  – Opisni obrazac (DOC)
  – Obrazac proračuna (XLS)
  – Obrazac životopisa (DOC)

OSTALI DOKUMENTI

– Obrazac za procjenu (PDF)
– Primjerak ugovora (PDF)
– Pravilnik za dodjelu sredstava (PDF)
– Obrazac financijskog izvješća – 2010. (XLS)
– Obrazac za opis provedbe građanske inicijative (DOC)

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *