Stranice
RssFacebook
Kategorije

Objavljeno 16. veljače 2021. | Novosti

Predstavili smo bojanku “Oboji za bolje sutra”

U ponedjeljak 15. veljače 2021. godine predstavili smo edukativnu bojanku „Oboji za bolje sutra“ koja govori o važnosti novog socijalnog ponašanja i mogućnostima kvalitetnog obrazovanja u doba pandemije COVID 19 i podijelili je u 7 osnovnih škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Bojanku je predstavio Drago Vručinić, upravitelj Zaklade Zamah:

„Velika nam je čast i zadovoljstvo predstaviti bojanku koju smo prethodnih mjeseci izrađivali u suradnji s osnovnoškolcima i njihovim nastavnicima s područja županije. Došli smo na ideju da djeci približimo mogućnosti i potrebu da jednostavno usvajaju novo socijalno ponašanje. Kao što svi dobro znamo, trebamo stajati na udaljenosti od 2 metra, često prati ruke… Zdravstvene navike nam postaju jako važne. Sve te okolnosti navele su nas da približimo djeci taj novi svijet u kojem se može igrati drugačije, u školi se može raditi drugačije, a sa starijim osobama se treba ophoditi na jedan novi način. Ovaj projekt “Siguran prostor u zajednici” nije gotov s bojankom već ćemo u idućih nekoliko mjeseci u Čazmi u suradnji s Gradom Čazmom otvoriti jedan paviljon koji će dati mogućnost da se aktivnosti obavljaju na otvorenom. To je prilika da pokažemo zajednici u Čazmi, ali i šire da trebamo usvajati nova ponašanja i koristiti svaku mogućnost da aktivnosti provodimo vani, a ne u zatvorenim prostorima.”

Bojanka je primarno usmjerena educiranju djece o važnosti mjera kojih se trebaju pridržavati u doba pandemije COVID 19, ali također promiče među djecom kritičko promišljanje, solidarnost, očuvanje okoliša te zdravu prehranu kao vrijednosti i prakse koje trebaju slijediti za održivo i bolje sutra.

Važni ciljevi održivog razvoja koji su tema bojanke su:

  • Osigurati kvalitetno obrazovanje za svu djecu
  • Osigurati i promovirati zdrav život svih ljudi
  • Učiniti naše gradove i sela boljim i sigurnijim mjestima za život

Posebnost ove bojanke čine prekrasni radovi učenika osnovnih škola iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Tako osim crteža na aktualnu temu COVID-a 19, bojanku krase i originalne pjesmice te tekstovi. Bojanka je edukativno-zabavnog karaktera, šalje važne poruke s naglaskom na sigurnost cijele zajednice.

Bojanku u digitalnom formatu možete preuzeti ovdje.

Bojanka je financirana od strane zaklade C. S. Mott u sklopu programa »Globalni izazovi, lokalna rješenja« kojeg provodi Akademija za razvoj filantropije u Poljskoj.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *