Stranice
RssFacebook
Kategorije

Objavljeno 16. prosinca 2011. | Novosti

Proglašena dobrotvorka godine!

Proglašena dobrotvorka godine!

Renata Marđetko iz Kotoribe, predsjednica i osnivačica udruge ‘Pomoć neizlječivima’, dobitnica je ovogodišnje nagrade ‘Josipa Vancaš – dobrotvorka godine’. Više o Renati možete pročitati ovdje.

Inicijativu za dodjelu nagrade dobrotvorki godine Zaklada Zamah pokrenula je kako bi naglasila važnost ženskoga doprinosa u filantropiji i potaknula jačanje solidarnosti prema pojedincima i svim ranjivim skupinama u društvu. Željeli smo potaknuti na razmišljanje o osobama koje svojim dobrim djelima omogućuju pozitivne promjene u društvu i nesebično pridonose općem dobru. Sanja Ešegović, Lucija Josipović, Renata Marđetko, Valerija Novak, Blaženka Petrak, Jadranka Radovanić, Urša Raukar i Suzana Ritz svojim su djelima zaslužile kandidaturu za dobrotvorku godine. Svaka je od njih žena ‘rijetke vrijednosti’, kao što je Josipu Vancaš, ženu po kojoj je nagrada dobila ime, nazvala njezina suvremenica Dragojla Jarnević. Čestitamo Renati Marđetko, ali i svim kandidatkinjama!

U Renatinoj odsutnosti nagradu je preuzela dopredsjednica udruge Pomoć neizlječivima dr. Verica Jačmenica Jazbec. Renatinu poruku pogledajte ovdje.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *