Stranice
RssFacebook
Kategorije

Objavljeno 16. rujna 2011. | Novosti

Prozor u svijet za oboljele od multiple skleroze

Prozor u svijet za oboljele od multiple skleroze

Na natječaju za građanske inicijative “Naš doprinos zajednici” u svibnju 2011. godine među dvadeset inicijativa izabranih za financirana našla se i Otvorena računalna radionica “Svi smo protiv” s inicijativom “Računalna radionica za osobe oboljele od multiple skleroze”. Inicijativa je pod vodstvom Josipa Kapraljevića provedena tijekom kolovoza i rujna.

Prostor Otvorene računalne radionice, u kojem članovi Udruge oboljelih od multiple skleroze već dvije godine pohađaju informatičke radionice, nažalost, nije prilagođen osobama s invaliditetom pa su volonteri polaznike nosili uza stube.

Ovom je inicijativom deset prilagođenih računala instalirano u prostoru udruge oboljelih od multiple skleroze, koji je prilagođe osobama u kolicima. Inicijativa je provedena isključivo volonterskim radom – i to desetero volontera srednjoškolskog uzrasta uz mentorstvo četvero odraslih (dva studenta i dva nezaposlena stručna suradnika). Pokrenut je i osnovni tečaj informatike i internetske komunikacije, čime je osobama smanjene mobilnosti otvoren prozor u svijet i omogućeno uključivanje u društvena zbivanja putem interneta, razmjena iskustava, druženje te ostvarivanje jednakih mogućnosti bez obzira na stupanj invalidnosti.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *