Stranice
RssFacebook
Kategorije

Objavljeno 15. siječnja 2020. | Aktivni u zajednici, Novosti

“Aktivni u zajednici” 2019. rezultati

U prethodnoj smo godini, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, drugi put za redom, provodili program “Aktivni u zajednici”. Surađivali smo s cijelim nizom udruga na području pet županija i ostvarili sjajne rezultate, a samo neke od njih donosimo ovdje.

 

S udrugom žena ‘Ždralice’ iz Daruvara radili smo na provedbi kampanje pod nazivom “Uljepšaj dan”. Kampanja se izravno nastavlja na prošlogodišnju kampanju “Znamo kako” u kojoj smo Ždralicama pomogli prikupiti financijska sredstva za uređenje radnog prostora za nezaposlene žene iz udruge. Ove godine cilj je bio predstaviti građanima novi radni prostor udruge te ih kvalitetno uključiti u daljnji rad. Kroz kampanju ˝Znamo kako˝ organizirali smo prodajnu izložbu radova i proizvoda žena iz udruge u centru grada, te je predstavljen novi prostor udruge kroz druženje sa građanima. Prilikom suradnje poseban naglasak je stavljen na prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora, na povezivanje sa srodnim udrugama te na jačanju volonterskih kapaciteta udruge.

 

Izvrsnu suradnju postigli smo i sa V.U.K. Udruga Mladih Varaždin. U periodu od travnja do lipnja 2019. godine s članovima Udruge Mladih Varaždin radili smo na kampanji „Ljeto za mlade u Varaždinu“. Rezultat kampanje je bila organizacija niza kulturno zabavnih događanja za mlade u Varaždinu (koncerti, projekcije, radionice, dvorišna prodaja glazbenih ploča i sl.). Osim toga, kroz niz sastanaka i  radionica za članove udruge Zaklada Zamah radila je na jačanju financijskih i organizacijskih kapaciteta udruge te pomogla pri razvijanju ustroja iste.

 

S udrugom ‘Uz tebe sam’u 2019. godini provedena je kampanja „Smeh je lek“. Svrha kampanje bila je predstaviti rad udruge građanima, ali još važnije, senzibilizirati javnost za probleme s kojima se svakodnevno susreću njihovi korisnici (djeca sa intelektualnim i fizičkim poteškoćama). Kampanja je finalizirana organizacijom javnog događanja na glavnom varaždinskom trgu uz bogat kulturno-zabavni program. Prilikom provedbe kampanje udruga je sklopila više novih partnerstava sa lokalnim tvrtkama i umjetničkim organizacijama u svrhu obogaćivanja svojih budućih aktivnosti

 

S udrugom ‘Latice’ proveli smo humanitarnu fundraising kampanju ‘Milijun koraka za Latice’. Surađivali smo na svim elementima kampanje, od planiranja, izrade plana vidljivosti, definiranja ciljeva i poruka kampanje itd. Kampanjom su se prikupljala sredstva za daljnje uređenje i opremanje prostora udruge za boravak i pomoć korisnicima (djeca sa intelekturalnim poteškoćama). U sklopu kampanje, volonter udruge Latice propješačio je rutu Via Adriatica od Istre do Dubrovnika te na taj način prikupljao donacije za svaki učinjenio korak. Prilikom organizacije dobrotvorne kampanje Latice su ostvarile suradnju sa više srodnih udruga sa područja čitave Republike Hrvatske koje su im pomogle u promociji kampanje i prikupljanju sredstava. U kampanji je prikupljeno više od 70 000 kuna.

‘Klub žena Pokupsko’ centralna je organizacija u općini Pokupsko s kojom smo radili na okupljanju različitih dionika na tom području. Rezultat suradnje Zaklade Zamah i Kluba žena Pokupsko je organizacija događanja u sklopu manifestacije „Ljeto na Kupi“. Cilj manifestacje je turistička promocija pokupskog kraja te obogaćivanje ljetne turističke ponude općine Pokupsko. Kroz kampanju je postignuto povezivanje lokalnog poslovnog sektora (ugostitelji, OPG-i) i raznih lokalnih udruga (udruga umirovljenika, udruga žena, udruga mladih i sl.). Suradnja je finalizirana događanjem ‘Na Kupi me pokupi’, zabavnom manifestacijom kojoj je uz zabavni program (sajam, koncert, igre) svrha upoznavanje i povezivanje samaca na području ruralne Hrvatske.

 

 

 

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *